The Resurgence of Ricciardo: Embracing Excellence and Redefining Success

The Resurgence of Ricciardo: Embracing Excellence and Redefining Success

P1racenews AI automatic summary:


Austin was a strange weekend for Daniel Ricciardo. It’s a city that he has a real affinity with, and in turn he enjoys enormous support there, as he generally does throughout the United States. But…

Austin volt egy furcsa hétvége Daniel Ricciardo számára. Ez egy olyan város, amelyet nagyon kedvel, és viszonzásul óriási támogatást kap ott, ahogy általában az Egyesült Államokban. De miután a kéz sérülése miatt idén csak két versenyt tudott teljesíteni, kicsit bizonytalanság vette körül. Ez azonban átjelentkezett az off-track események megközelítésére is, ahol némi bizonytalanság volt érezhető, bár vannak olyan szponzori aktivitásokat is tervezett, amelyek kifejezetten jók voltak. Mindezek mögött Ricciardio egy versenyző, és éhes, hogy a munkában is szállítson, még ha ennek következtében számos más lehetőséget is élvez. Tehát, amikor az Austin hétvége erős kezdése nehéz vasárnappal zárult – habár részben a sérülés miatt -, frusztrált ausztrálnak bizonyult. És csak azt akarta, hogy helyrehozza a dolgokat.

“Ahhoz képest, hogy hol a fejem, a legszórakozottabb és legéhesebb voltam, hogy elinduljak…” mondta Ricciardio. “Austin vasárnap este, mindarra vágytam, hogy péntek legyen Mexikóban. Csak vissza akartam kerülni az autóba. Tehát Austin után kétségtelenül volt egy pozitív „chip a vállamon”. Néhány autó beállítást végrehajtva már az első körben nagyon jó érzés volt, P1.”

Az erős péntek után, egy olyan lenyűgöző szombattal folytatni talán önmagában is elég lett volna. Azt vártam, hogy Ricciardo „elolvad” – hogy kölcsönözzek egy saját kifejezését – miután a negyedik helyen zárt az időmérőn, de meglepődtem, hogy sokkal nyugodtabb és koncentráltabb volt, mintha maga a szakasz nem is történt volna.

Ennek az az oka volt, hogy Ricciardo nem elégedett meg egy körrel. Tudta, hogy egy autója van, amely képes nagy pontokat szerezni, és bár Sergio Perezt és mindkét Mercedes pilótát megelőzni jelentős teljesítmény volt, amire jogosan büszke lehetett, azonban azt érezte, hogy a Q3-ra is képes lenne.

„Negyedik hely; papíron őrületes eredménynek tűnik az AlphaTauri számára az időmérőn, de nem véletlen volt, érdemében tettük” – mondta. „Az autó nagyon jól teljesített, ez nem az a típusú AlphaTauri, amely csak a konstruktorok tizedik helyét foglalja el.”

Ez egy fontos belátás volt a gondolkodásmódjába, hogy nem elégedett meg a szombattal. Többet akart vasárnap, és tudta, hogy az eredmény a versenyen fogja igazán számítani, amit a Red Bull vizsgálni fog.

És a Red Bull tényleg figyel.

Ez igaz volt azóta, hogy tavaly Abu Dhabiba visszatért a csapathoz tartalékként, marketing- és promóciós feladatokért felelős tartalékból.

A Red Bull – különösen a csapatfőnök, Christian Horner – tudni akarta, mi ment félre Ricciardo esetében a McLaren-nél, és miért volt olyan nehéz leszorítani Lando Norrist és megtalálni azt a formát, amely több nagydíj-győzelmet hozott számára korábban.

Az első jelek arról szóltak, hogy olyan rossz szokásokat szedett fel egy nagyon különböző típusú autóból, amelyek amint kezdtek eltűnni a Red Bull szimulátorában töltött idővel, mind Ricciardo, mind a Red Bull érdeklődött, hogy hogyan fog ez a pályán megmutatkozni. Ezért volt sürgető az AlphaTaurihoz való visszahívása, amikor Helmut Marko úgy döntött, hogy már eleget látott.

Tovább a cikkhez

Forrás: Racer

Related posts