Porsche Penske Dominates the 24 Hours of Daytona, Secures Unforgettable Victory

Porsche Penske Dominates the 24 Hours of Daytona, Secures Unforgettable Victory

P1racenews AI automatic summary:


Felipe Nasr, Matt Campbell, Josef Newgarden and Dane Cameron, drivers of the #7 Porsche 963, have won the Daytona 24

A pályaautóversenyt a Porsche és a Cadillac gyár csapatai között zajló hatalmas küzdelem határozta meg. A Porsche csapat nehézségekkel küzdött a hőségben, mind szombaton a verseny elején, mind vasárnap a záró szakaszban, amit Felipe Nasr is elmondott egy közepes verseny közben tartott sajtótájékoztatón, válaszolva a MotorsportWeek.com kérdésére. “A nappali hőségben [a Cadillac] úgy tűnik, hogy előnyben van, különösen fékezéskor és a tapadás tekintetében” – mondta a brazil. “Az ezekben a két területben jobban teljesítenek. Most ők vannak előnyben, de néhány óra múlva lehet, hogy más lesz a válaszunk.”

Az éjféli órákban Nasr jóslata beigazolódott. A Porschék megtalálták a sebességet és az egyensúlyt a hűlő pályán, segítve őket a Cadillacokkal való valódi elszántságból és az általános vezetésért folytatott harcba.

Azonban a #01 Cadillac V-Series.R autó technikai problémákkal küzdött – valamilyen “mechanikai hajtómű problémáról” beszélt a Cadillac -, így az amerikai gyártónak már csak egyetlen esélye maradt, a piros Action Express autó.

Azonban a sofőrök nem adták fel a harcot a Porsche ellen, és nagy részét vezették az éjszakai óráknak. Ahogy az éjszaka lassan átcsapott a nappali fénybe, a Porschék kezdték megmutatni igazi tempójukat a hűvös pályán, ahol Mathieu Jaminet zárkózott Pipo Derani mögé. Azonban bármennyire is próbálkozott a francia, nem talált megoldást a brazil megelőzésére.

Eközben Matt Campbell a tesó #6-os Porsche 963-al mindkettejüket utolérte. A világítóhajók gyorsan csökkentették a távolságot, végül vonalhajón futottak, ezzel a vezető csoportot három autósra bővítve, és növelve a nyomást Deranin.

Ekkor kezdődött a kerékcserék ciklusa. Derani és Jaminet ugyanabban az időben álltak meg a boxban, a Porsche Penske futófeltételeének gyors munkája akadályozta meg Jack Aitken Cadillac-ot, hogy előrébb kerüljön Jaminet elé.

Campbell azonban még nem ment boxba. Amikor néhány körrel később megállt, újra fantasztikus pit munka, valamint egy jó bejárás Campbell-től lehetővé tette számára, hogy előrébb kerüljön Jaminet előtt, mindkettőt megelőzze.

Hideg abroncsok azonban azt jelentették, hogy rövidesen megelőzik mind Jaminet-et, aki most az élen járt, mind Aitken-t a második helyen.

Azonban aztán katasztrófa történt: Jaminet #6-os Porsch-e túlhasználta felhasználható energiakészleteit, így büntetést kapott – már a verseny harmadik büntetését ugyanazért az etapfeladatért.

Ez majdnem egy perccel visszavetette Jaminet-et Aitken mögé, az új vezető mögé és Cambell mögötté.

Campbell most hatalmas nyomás alá helyezte Aitken-t. Mindketten erre és arra ugráltak, Aitken egyszer pont Campbell-t a pályaoválisan lesodorta az egyik ponton a vezető helyének megvédése érdekében.

Azonban végül Campbell hatalmas képességeit felhasználva sarokba szorította Aitken-t egy GTD autóval az 1-es kanyar bejáratánál. Ezután a úgyhogy megfordultak, és az autós kívül megelőzte a Cadillac sofőrét, és a vezetést átvette.

Közben Jaminet még mindig haladt előre a mezőn. Majdnem azonnal megelőzte Louis Deletraz-t a #40 WTR Andretti Acura ARX-06-osában, és elkezdte elhagyni a svájci versenyzőt, miközben Neel Jani-t üldözte a #5 Proton Competition Porsche 911 GT3.R-ben.

A vezetővel visszatérve, Campbell kiállt a boxba, és átadta a vezetést csapattársának, Felipe Nasr-nak. Nasr folytatta a “)”

Tovább a cikkhez

Related posts