The Rise of a New Champion: Why Leclerc has the Power to Outshine Hamilton at Ferrari

The Rise of a New Champion: Why Leclerc has the Power to Outshine Hamilton at Ferrari

P1racenews AI automatic summary:


Charles Leclerc will have a prestigious new team-mate in 2025 when Lewis Hamilton joins the squad – but the Monegasque driver has no reason to be afraid of the partnership.

“Hol fognak Lewis Hamilton és Charles Leclerc rangsorolni a Ferrari legjobb pilótapárosai között? Papíron kétségtelenül egy örökös csúcspáros, aminek a lehetősége megvan arra, hogy a Ferrarit visszavezesse a közeljövőben jó ideje hiányzó csúcsokra. Elsőre ijesztőnek tűnhet a gondolat, hogy Leclerc szembe kell szálljon Hamiltonnal a Formula-1 legszínesebb csapatában, de védettséget élvez a tényben, hogy hosszú ideje a Ferrari aranypilótájaként tekintették rá. Leclerc sikerekben gazdag utánpótlás karrierje során a Ferrari junior programjában nevelkedett, és csak egyetlen szezonnal a Forma-1-es bemutatkozása után, 2018-ban lépett a csapathoz. Az ő authority-ja a csapatban akkor erősödött meg, amikor Sebastian Vettelt kezdte felülmúlni, majd a négyszeres világbajnok távozása után a páratlan csapatvezetői pozíciót szerezte meg.
Most, 2025-ben Leclerc mellett egy újabb Formula-1-es legenda áll majd a Ferrari sorában, amikor Hamilton a Mercedes-t elhagyja az olasz csapatért. Az ilyen díszes múlttal rendelkező pilóta szerződtetése az egyre nehezebb időkön átívelően óriási lelkesedést kelt majd a csapatban. Hamilton eredményei mindent elmondanak magukért, hiszen még sokak által méltányolt Ferrari legenda, Michael Schumacher eredményeit is túlszárnyalta. Leclerc és Hamilton egyaránt szembesül majd a saját kihívásaikkal, amikor 2025-ben párosítva lesznek, de ez egyben lehetőséget is kínál számukra a fejlődésre. Leclerc, aki néhányan szerint a legjobb időmérőn a pályán, kemény csatát fog nyújtani Hamiltonnak ebben a szempontban.
Bár Hamilton sok erősségéről ismert, ritkán hibázik a pályán – ami egy terület, amiben Leclerc küszködött az egész pályafutása során. Leclerc-nek alkalmazkodnia kell majd Hamilton helyzetéhez a csapatban, aminek kétségtelenül lesz statútuma. A legtöbbet nyert Sport legjobb pilótája szerződtetése és továbbra is az elit szinten való teljesítményét nyújtása mellett a Ferrarinak tisztelni kell Hamilton kívánságait, ahogy be akarja ágyazni a brit pilótát a saját történelmébe.
Leclerc-et egyedülálló helyzetbe hozza ez – vajon mellőzik majd és már nem tekintenek rá mint elsőszámú versenyzőre? Míg a tapasztaltabb pilóta önmagában a Ferrari részeként vannak, Hamilton olyan önéletrajzzal rendelkezik, amit másik pilóta a rajtrácson sem tud felmutatni. A Ferrari folyamatos támogatása Leclerc számára nem lesz hamar elfelejtve, hiszen a duó erőteljes lojalitással kapcsolódik egymáshoz. Mindössze néhány héttel ezelőtt Leclerc hosszú távú kötelezettségvállalása a Ferrarival megerősítést nyert, és valószínű, hogy még Hamilton várható távozása után is fontos szerepe lesz.
Míg a Ferrar Történik, hogy hosszabbították Hamilton szerződését, mint “egyéves” szerződést, a pilóta 40 éves lesz a Ferrari kocsi mögé ülve. Nagyon valószínű, hogy Hamilton ezután írta alá utolsó szerződését az F1-ben.”

Tovább a cikkhez

Related posts