Determination and Confidence Prevail as Vasseur Anticipates Imminent Driver Decision Amidst Target Challenges

Determination and Confidence Prevail as Vasseur Anticipates Imminent Driver Decision Amidst Target Challenges

P1racenews AI automatic summary:


Ferrari team principal Fred Vasseur admits he has missed targets when it comes to finalizing the Formula 1 futures of Charles Leclerc and Carlos Sainz but expects to do so soon. Both Leclerc and Sa…

Ferrari főnöke, Fred Vasseur, elismeri, hogy nem sikerült időben meghozni a döntést Charles Leclerc és Carlos Sainz jövőjéről a Formula 1-ben, de azt várja, hogy hamarosan megtörténik. Mind Leclerc, mind Sainz szerződése jövő év végén lejár, és ők az 75% -a azon pilótáknak, akiknek a szerződése 1 év múlva lejár. Vasseur eredetileg azt tervezte, hogy még 2023 végén meghozzák a döntést a Ferrari pilótáiról, de azt mondja, hogy nincs ok aggodalomra, hogy ez a határidő késik a jövő év elejére. “Mint tudjátok, a szerződésük velünk 2024 végéig szól – ez azt jelenti, hogy még 13 hónap előttünk áll” – mondta Vasseur. “Ez teljesen kényelmes és ha megnézitek, a Mercedes meghosszabbította a szerződést augusztus végén, tehát még mindenkinek rengeteg hét és hónap van előtte”. “De mondtam már egy évvel ezelőtt, hogy meg fogjuk próbálni meghozni a döntést az év végéig. Be kell vallanom, hogy az idény utolsó része káoszt hozott mindenkinek, és nagyon fárasztó volt, voltak megbeszélések és elkezdtük a tárgyalásokat, de elkésünk az eredeti tervhez képest. “Ez egyáltalán nem probléma – előrébb vagyunk a Mercedesnél és könnyedén meghozzuk majd a döntést.”

Mivel az idényt öt versenyből hat hét alatt zárták le, Vasseur szerint az intenzív versenynaptár befolyásolta a pilóták teljesítményét az év folyamán. Mivel hasonlóra számítanak 2024-ben is, a francia elmondta, hogy óvatosan kell kezelni Leclerc-et és Sainz-t a pihenéshez szükséges felkészülés időszakában. “Nagyon sokat dolgoztak az autó fejlesztésén az elejétől fogva, és elégedettek a helyzettel” – mondta Vasseur. “Most ez nem egyértelmű jelzés arra vonatkozóan, hogy mit fogunk tenni jövőre, de fontos, hogy velünk legyenek az elejétől fogva. “Szerintem mindketten eléggé kimerültek voltak az idény végére; hosszú volt mindenki számára, de nekik is hosszú volt. Abu Dhabiban voltak tesztelni, majd volt egy bemutató a szaúdiaknál, tehát egy soha véget nem érő történet volt. Azután kijöttek az egyik héttel, és a szimulátorban voltak. Két-három hétig pihenni fognak, és január 9-én vagy 10-én térnek vissza. “Ez jó lesz nekik, hogy beosztják az idejüket, és jövőre még rosszabb vagy nehezebb lesz. Több futam lesz – egy kicsit korábban kezdünk, egy kicsit később fejezzük be – szerintem az idény során minden pilóta hullámzó formában volt. Meg kell előznünk ezt és jó munkát kell végeznünk ezen a téren, mert szerintem ez a teljesítmény része, és úgy gondolom, hogy teljesen megérdemlik a karácsonyi szünetet.”

Tovább a cikkhez

Related posts