Unlucky in Las Vegas: Wolff reflects on missed opportunity with impressive pace

Unlucky in Las Vegas: Wolff reflects on missed opportunity with impressive pace

P1racenews AI automatic summary:


Toto Wolff was left to rue another missed opportunity for Mercedes as Ferrari closed in on them in the race for second in the F1 constructors’ championship.

George Russell és Lewis Hamilton ütközésbe kerültek Max Verstappennel, illetve Oscar Piastrirel, ez tönkretette mindkettejük esélyét arra, hogy sok pontot szerezzenek. Russell a dobogóra tartott Las Vegasban, de az első boxkiállás után ütközött Verstappennel, amiért öt másodperces időbüntetést kapott. Hamilton viszont rossz időmérős eredménye után próbált feljönni, de Piastrihoz érintkezett és defektet kapott, amikor a hosszú egyenes végén belenézett a fékezési zónába. Végül Hamilton és Russell hetedik és nyolcadik lett, ami azt jelenti, hogy a Mercedes mindössze négy ponttal vezet a következő futam előtt Abu Dhabiban.
A verseny után Wolff láthatóan elkeseredett volt. “Nem az ő hibája. Szomorúan kell mondjam, hogy ismét megvolt a tempónk, de az eredmény nem jött össze” – mondta. “George az incidens után Verstappennel, mikor büntetést kapott, szinte játék volt a vége. Ráadásul volt sebessége az élmezőnyben, talán nem annyi, mint Maxnak, de ez van.” “Ma láttunk egyfajta tempót. Remélhetőleg sikerül majd helyreállnunk és szilárd dobogós helyezéseket elérnünk [Abu Dhabiban].” Wolff újra dicsérte az eseményt Las Vegasban, és elárulta, hogy nem sokat változtatna, csak a kvalifikáció kezdési időpontját. “Nem sokat változtatnék” – tette hozzá. “A kvalifikációt talán áttenném éjféltől 10 órára, mint a versenykezdést. Így még hosszan lehetene nyitva az utak Vegasban, és a rajongóknak lehetne vacsorájuk. Egyébként tökéletes esemény volt.”

Tovább a cikkhez

Related posts