Krack hails Stroll after Mexico performance

Krack hails Stroll after Mexico performance

P1racenews AI automatic summary:


Lance Stroll endured another difficult Formula 1 weekend in Mexico as he started the race from the pit lane once again, while he also suffered gremlins during practice. However, Aston Martin has praised the Canadian driver’s execution of the race.

Aston Martin Team Principal Mike Krack megdicsérte Lance Stroll teljesítményét a Mexikóvárosi Nagydíjon. Stroll a boxutcából indította a versenyt, miután a csapat több változtatást hajtott végre az autóján a kvalifikáció után, ahol Stroll ismét a Q1-ben kiesett. A kanadai versenyző hétvégéje kissé hátrányba került, miután a második szabadedzés alatt kerékanya probléma miatt a garázsban ragadt. “Ez nagyon frusztráló volt, igazán hiszel a Murphy törvényében” – mondta Krack a média képviselőinek, köztük a RacingNews365.com-nak, amikor kiderült, hogy Stroll autója sorozatos problémákkal küzdött az utóbbi időben. “Miért éppen azt az autót éri mindig valamilyen szinten… ez egy buta, buta dolog volt, ami a kerékanyában volt, és ennyi időbe került neki.”

Stroll az előző eseményen, az Amerikai Egyesült Államok Nagydíján is pontszerző helyezést ért el, szintén a boxutcából indulva. A pontszerző eredmény a teljesítményének csökkenése közepette jött létre mind Stroll, mind az Aston Martin számára, és ez volt a 25 éves pilóta első top 10-es befejezése a nyári szünet utáni visszatérése óta. Stroll a verseny végén kénytelen volt visszavonulni, miután Bottas érintésével körbe lett forogva.

Az eredményt félretéve Krack azt gondolja, hogy Stroll javulást mutatott. “Azt hiszem, Austinból jó lendületet kapott a magabiztosságához” – mondta Krack. “Mindig nagyon rajta volt. Ráadásul, akkor volt a születésnapja. Talán több motivációt kaptak tőle. De szerintem látható volt, hogy nehéz volt – elveszítette az DRS-t Bottasnak, majd fokozatosan visszaküzdötte magát, hogy közelebb kerüljön. Soha nem adta fel. Ez, szerintem, nagyon lenyűgöző. Igazán igyekezett a helyzetből a lehető legjobbat kihozni. “Volt még egy pont a Nico [Hülkenberg] és az Alpines, Bottas egész csomagjában. Megpróbáltuk elérni. És ő csak ezért küzdött.”

Tovább a cikkhez

Forrás: RacingNews 365

Related posts