Revving Up for Victory: Corvette Enlists Juncadella’s Talent for the 2024 WEC and IMSA Enduros

Revving Up for Victory: Corvette Enlists Juncadella’s Talent for the 2024 WEC and IMSA Enduros

P1racenews AI automatic summary:


Corvette signs Juncadella for 2024 WEC, IMSA enduros

A 32 éves spanyol pilóta az amerikai márka négy új versenyzője közé került az új Corvette Z06 GT3.R első szezonjára, Earl Bamber, Charlie Eastwood és Nico Varrone mellett. Juncadella a Corvette-hoz igazol azután, hogy három szezont töltött a gyári Mercedes-AMG GT3 versenyzőjeként, és részt vesz a partner csapat, a TF Sport teljes nyolc futamos WEC kampányában az új LMGT3 osztályban, beleértve a 24 órás Le Mans-t is. Emellett részt vesz a Daytona 24 óra, a Sebring 12 óra és a Petit Le Mans futamokon az IMSA SportsCar Championship GTD Pro osztályában, az év közbeni versenyzői, Antonio Garcia és Alexander Sims mellett. “Az Egyesült Államokban autózó Corvette pilóta lenni azt jelenti, hogy hatalmas rajongótáborral rendelkezünk. Ez nagyon izgalmas, őszintén szólva. Minden aláírással ellátott ülésen, amelyen a Corvette sátor mellett ülök az IMSA-n, van egy 100 fős sor, amely az autogramot akarja elhozni a versenyzőiktől, és mi csak ülünk” – mondta Juncadella. “Ez nagyon izgalmas, azt kell mondanom, hogy látni a Corvette Racing által az Egyesült Államokban létrehozott örökséget, és látni a márka iránti tudatosság mértékét, nagyon izgalmas. Büszke vagyok és nagyon egyedülállónak érzem magam, hogy Corvette gyári pilóta lehetek. ”
Bamber a GTD Pro osztály Corvette testvérpilótáját fogja megosztani Tommy Milner és Nicky Catsburg részére Daytona, Sebring és Road Atlanta mellett, ami mellé megőrzi a Cadillac testvér márka teljes WEC kötelezettségeit is. “Amikor először teszteltem a Road America pályán, látni lehetett, miért voltak annyira sikeresek” – mondta a Új-Zélandi pilóta. “Megvettem az Z06 GT3.R-t és azt hiszem, a csomag tényleg jó. Ezek az srácok fantasztikus GTLM autókat építettek az évek során, és nem látom, miért lenne a Corvette GT3 más. Ez már a kezdeti szakaszában is egy jól kiegyensúlyozott autó, úgyhogy úgy gondolom, hogy nem csak az IMSA-ban, hanem világszerte is nagyon erős lesz. A jövőben szerintem az egyik referencia autó lesz.”
Eastwood, amely Belfast-ben született, az egyik profi versenyző, aki a két fős TF Sport csoportot képviseli majd teljes idényben a WEC következő szezonjában, hasonlóan a csapathoz, abban is hosszú kapcsolatot hagy elaz Aston Martin kapcsolatban. “Ez biztosan felkerült az én listámon, hogy olyan márkához csatlakozhatok, mint a Corvette és egy olyan szervezethez, mint az GM” – mondta Eastwood. “Ez az, amit annyi versenyző egész karrierjük át szeretne. Úgy tűnik, hogy ez egy elképesztő hely, és azt látod, hogy mennyi versenyző marad itt olyan sokáig. Nagyon várom ezt a lehetőséget, hogy tanuljak a legjobbaktól a szakmában, és együtt törekedjünk arra, hogy sok éven keresztül nagyszerű dolgokat érjünk el.”
Varrone a Corvette-nal volt a címeket győzelemhez vezető kampányban a WEC-ben idén Catsburggal és Ben Keating-el és folytatja az amerikai márkával való utazását az AWA csapat részeként az IMSA GTD osztályában. “Először is, nagy megtiszteltetés a Corvette gyári pilótájának lenni” – mondta Varrone, aki Anthony Mantellával osztja meg a kocsit. “Szintén szép, hogy visszatérek az IMSA-ba jövőre az AWA minden tagjával. Ők olyan emberek, akiket ismerek”

Tovább a cikkhez

Forrás: motorsport

Related posts