Mugello headlines expanded 2024 MotoGP test schedule

Mugello headlines expanded 2024 MotoGP test schedule

P1racenews AI automatic summary:


MotoGP has unveiled an expanded in-season test schedule for 2024 ahead of the planned introduction of a new Michelin front

Dorna, a szervezők, a Thai Nagydíj után a keddi napon bejelentette a tesztkalendáriumot, amely most három napra bővült, hogy Michelin több adatot gyűjthessen az új első gumikerekről. Az első teszt Malajziában, Sepangban, lesz február 1-3. Ezután ugyanezen a helyszínen kerül sor az első hivatalos szezontesztre a következő héten, február 6-8 között. Készen állsz, hogy több időpontot vedd figyelembe? A szezon előtti tesztek programját február 19-20-án két napos tesztfutam zárja Katarban, mielőtt az idény nyitóversenye a Lusail International Circuiten kezdődik meg.

Ez eltér az 2023-as évtől, amikor az utolsó szezon előtti teszt a Qatar-i pályán történt, mert a pályát felújították előzőleg a portugáliai verseny előtt. Ezt követően minden csapat és versenyző számára három belső szezonbeli tesztnap lesz. Az első az április 29-i spanyol Nagydíj után lesz Jerezben, míg egy új helyszínen, Mugellóban, az olasz Nagydíj után kerül sor a következő tesztnapra június 3-án. Az utolsó szezonbeli tesztnap a hagyományos módon, szeptember 9-én lesz Misano-ban. A 2024-es tesztprogramot a hagyományos utószezonbeli Valencia teszt zárja, amelyet közvetlenül a szezon utolsó versenye, a Valenciai Nagydíj után rendeznek meg, november közepén.

Tovább a cikkhez

Forrás: Motorsport Week

Related posts