Revving Up the Drama: Exploring the Most Intense MotoGP Rivalries in History

Revving Up the Drama: Exploring the Most Intense MotoGP Rivalries in History

P1racenews AI automatic summary:


A sport that has great respect between riders, MotoGP has also had some of the most high-profile names come to blows in epic battles on-track.

Amerikai angol nyelven így foglalható össze:

Schwantz és Rainey amerikai felebarátok, akik az Egyesült Államokban kezdték a rivalizálást, de még nagyobb vetélytársakká váltak, amikor csatlakoztak a világbajnoksághoz. Az első feszültség jelei az Angliában tartott 1987-es Transatlantic Trophy versenyen jelentkeztek, amikor mindkét versenyző állandóan koccanásokat produkált. A Grand Prix versenyeik még nagyobb csatákat hoztak, amint egymással versenyezve több címet is megmérettettek. Rainey volt a két amerikai közül a sikeresabb, három egymásutáni címet nyert, míg Schwantz 1993-ban nyerte meg az egyetlen címét, Rainey hármas diadalát követő évben.

Ez nem az utolsó olyan rivalizálás, amiben Rossi volt érintett, ahogy a kilencszeres világbajnok lenyűgöző sikerének köszönhető a legnagyobb és legjobb csatákat generálta. Karrierje során elkötelezettsége a győzelem érdekében mindenek előtt állt, és egyik legnagyobb pillanata az előtérben történt, amikor a fiatal versenyző Max Biaggival vívott csatát. Amikor Rossi belépett a MotoGP-be, az olaszok nem vesztegették az időt, hogy rivalizáljanak egymással, amint azt 1997-ben az egyik étteremben megmutatkozott. Rossi Suzukában adott interjút a sajtónak, ami megharagította Biaggót, és az olasz nyilatkozta: “Amikor rólam beszélsz, először öblítse ki a száját!”

Azóta Biaggi kissé megváltoztatta véleményét és visszanézve hozzátette: “Szerintem mi ketten két hülye voltunk, akik egymással sajtón keresztül vívtak háborút, ahelyett, hogy személyesen tisztáztunk volna mindent.” Rossi és Stoner kétségtelenül a MotoGP valaha látott legnagyobb tehetségei voltak, és a pályán kivívott párharcuk ezt bizonyította. De ez a két versenyző nemcsak a pályán, hanem a pályán kívül is hangosan beszélt egymásról, különösen amikor Rossi azzal a szándékkal csatlakozott a Ducatihoz, hogy helyettesítse Stonert, amiben rosszul sikerült. Stoner nem mindig támogatta az ellenfél kemény versenystílusát, és egy bizonyos incidenst követően Jerezben az ausztrál híresen kijelentette, hogy Rossi ambíciói meghaladják a tehetségét. Stoner nemrégiben a következőket mondta a jerez-i csattanásról: “Az első pillanatban, amikor vissza kellett volna állítania az önbecsülést, hatalmas hibát követett el. Alapvetően azt mondtam neki, hogy az ambíció nagyobb, mint a tehetség (ami akkoriban volt). Stoner hozzátette: “Azt gondolom, hogy ha hozzám jött volna, és nem nyilvánosan, akkor az más lett volna. De nagyon csalódott voltam, hogy így jött be a boxba.”

Lorenzo és Pedrosa egy spanyol versenyzői rivalizálás, és keserű vetélytársak voltak egész karrierjük során. Lorenzo és Pedrosa minden kategóriában csatáztak egymással, és a leggyorsabb spanyol lét büszkesége érdekében ambicióik odáig viszik őket, hogy vadállati harcot folytassanak egymással. Sok incidenst okoztak egymás között, és visszatekintve a rivalizálásukra, Pedrosa így nyilatkozott: “Visszanézve, jó emlékek vannak.” A pillanatban azonban feszült, kellemetlen emlékeket jelentettek. Összecsaptunk, feszültek voltak a nyilatkozataink, feszültség volt a pályán. Ha elvertük vagy elvert minket, mindkettőnket rosszul érintett. Ezek nem jó dolgok számomra.”

Tovább a cikkhez

Related posts