Unmasking the Fast Lane: Your Ultimate Guide to the Latest RACER News and Stories – January 17 Edition

Unmasking the Fast Lane: Your Ultimate Guide to the Latest RACER News and Stories – January 17 Edition

P1racenews AI automatic summary:


Welcome to the RACER Mailbag. Questions for any of RACER’s writers can be sent to mailbag@racer.com. We can’t guarantee that every letter will be published, but we’ll answer as many as we can. Publ…

Üdvözöllek a RACER levélgyűjtőjében. Bármilyen RACER írónknak feltett kérdést elküldhetsz a mailbag@racer.com címre. Nem tudjuk garantálni, hogy minden levél megjelenik, de válaszolunk annyira, amennyire csak tudunk. A hétfőnként 15:00 óra után érkező kérdések a következő héten fognak megjelenni.

K: Míg sok IndyCar rajongó (és ellensége) szeret panaszkodni az IndyCar motor és alváz helyzet miatt, én azt gondolom, hogy az állandóan cserélendő eszközökkel történő költségcsökkentés a jó irány. Még mindig van olyan csapat, ami csatlakozni szeretne a versenyzőkhöz. Azonban, a Honda mostani beszéde a specmotorekről szerintem ésszerű irányba mutatna a sorozat számára. Bármilyen jövőbeli motorprogramnak a specblokkra kellene épülnie, amit megosztanának a NASCAR Cup sorozattal. A blokk amúgy is csak egy nagy, hülye darab. Ha spec alkatrészként lenne megvalósítva, akkor a más gyártók bevonásának akadálya sokkal alacsonyabb lenne. A NASCAR szempontja az, hogy a Cup sorozatnak szüksége van az IndyCar turbóknak nyújtott változó lovashatalomra (nem is beszélve a hamarosan érkező hibridről). Ezek a változtatások lehetővé tennék a Hondának, hogy részt vegyen a NASCAR-ban, és az IndyCar is kapna viszonzásul a Toyotától és a Fordtól. Szerinted lenne fogadókészség az IndyCardal szemben ahhoz, hogy a specblokkot használja egy jövőbeli motorprogram alapjaként, és ily módon együttműködjön más sorozatokkal?Don Anderson, Oak Park, IL

MP: Szerintem ez egy olyan ötlet, amivel hajlandóak megfontolni, de az IndyCar már régóta nem hozott ilyen nagy hatókörű egyoldalú döntéseket anélkül, hogy a gyártók bevonására ne kapjon súlyos visszajelzéseket, így kétlem, hogy előrébb jutna a koncepción túl, amíg nem kapnak többségi támogatást.

K: Azt mondtad, hogy három új lehetséges teljes időszakos csapatot említettél az 2025-ös IndyCar szezonra: Prema, Pratt Miller és Abel. Lehetséges lenne meghatározni, hogy milyen valószínűséggel lesznek jelen a rajtrácson jövő szezonban? Ha igen, melyikük lesz a legversenyképesebb? Honnan szereznék a motorokat (mivel úgy tűnik, hogy motorhiány van), és hol találná meg az IndyCar a boxokat a pályákon?Paul, Indianapolis

MP: Ez nagyban függ attól, hogy kik lesznek a versenyzőik és mérnökeik. Ha Callum Ilott indul a Prema csapatával, és olyan veterán IndyCar mérnökkel dolgozik, aki ért az oválozásra, akkor a csapat rendkívül versenyképes lehet az első szezonban. Ha a Prema egy F2-es újonccal áll elő és egyik legjobb mérnöküket is magukkal hozzák, akkor tudjuk, hogy mindkettőnek időre lesz szüksége a jelentős tudásbeli hiányosságok pótlására.

A három közül a Pratt Miller rendelkezik a legmélyebb IndyCar tapasztalattal, mivel komoly mérnöki/technikai támogatást nyújtott a Team Chevy programjához 2012–2022 között, így egy erős pilótával a kezdettől fogva lenyűgöző lehet ez a csapat.

Az Abel is nagyon jó és jó eredményeket érhet el, ha jelentős költségvetést szánnak rá és minden területen kiemelkedő személyzetet szerződtetnek. Végül a pilóta fogja meghatározni. RC Enerson mindig is lenyűgözött, és úgy gondolom, hogy néhány ember figyelmét felkelti, ha minőségi program veszi őt körbe.

Ami a valószínűségeket illeti, ki tudja, mert azok holnapra megváltozhatnak. Annyit tudok, hogy a három közül csak az Abel vásárolt alvázat.

Tovább a cikkhez

Related posts