Formula.hu / Jön az Audi elektromos korszaka

Jön az Audi elektromos korszaka

Négy éven belül kezdetét veszi az Audi utolsó teljes egészében új fejlesztésű belsőégésű motorjának gyártása, 2026-tól pedig a prémiummárka kizárólag tisztán elektromos hajtásrendszerű új modellekkel jelenik meg a világpiacon. Ezt Markus Duesmann, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke a Klímasemlegesség Alapítvány (Climate Neutrality Foundation) klímakonferenciáján jelentette be. Stratégiai átalakulása keretében a vállalat gyorsítani tervezi átállását az elektromos mobilitásra, s 2033-ig fokozatosan beszünteti belsőégésű motorjai gyártását. Legkésőbb 2050-re az Audi már szén-dioxid-semleges mérleg mentén kíván működni.

Formula.hu
  • 2021.06.30. 13:22

Kapcsolódó hírek

Ross Brawn szerint ilyen lesz az F1 jövője

A Formula Podcast vendégeként Ross Brawn elmondta, jelenlegi megközelítésük szerint nem az elektromos hajtás fogja jellemezni a Formula-1-et a jövőben. Sokkal inkább a karbonsemleges üzemanyag.

Bővebben

Dan Ticktum a Forma-E-be tart

A korábbi balhéjairól méltán híres, jelenleg a Forma-2-ben versenyző Dan Ticktum a Formula-E elektromos versenyszériába tart. Ezzel rövid időn belül ő a második Forma-1-hez szorosan köthető pilóta Antonio Giovinazzi után, aki a jövőre csatlakozik a sorozathoz. A brit versenyző háta mögött egy igazán hullámzó karrier áll, pedig csupán 22 éves. Mindig is tehetségesként volt elkönyvelve, […]

Bővebben

Jön a Drive to Survive MotoGP-s változata

Végre hivatalosan is bejelentették, hogy jövőre érkezik az Amazon Prime-ra a Netflix F1-es szériájára hajazó MotoGP-s dokumentumfilm-sorozat, amely nyolc részen át kalauzolja a nézőket a kulisszák mögé.

Bővebben

Christian Horner: Most jön a bajnokság csúcspontja - F1Hírek

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Katarban csak a hatos kanyarban voltak lassabbak a Mercedesnél. Ennek okát szeretnék megérteni. Lewis Hamilton és a Mercedes uralta a katari futamot is. Megszerezte zsinórban második győzelmét is. Max Verstappen előnye már csak nyolc pont. Már csak két futam van hátra a 2021-es szezonból. Az időmérőn kikapott Hamilton-tól, […]

Bővebben

Jön a MotoGP-be is a fenntartható üzemanyag

Parc Fermé

Bővebben

Megkezdődik az EQB értékesítése

Megkezdődik az EQB forgalmazása, a modell 23 470 000 forintos ártól rendelhető. A Mercedes-EQ második teljesen elektromos kompakt autója alaphelyzetben ötszemélyes kialakítású, de felár ellenében hét üléssel is rendelhető. A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában készülő újdonság kezdetben kétféle hajtáslánccal lesz elérhető.

Bővebben

Hyundai SEVEN tanulmányautó: kategóriateremtő elektromos szabadidőjármű

A Hyundai Motor Company az AutoMobility LA kiállításon mutatta be új elektromos szabadidőjármű koncepcióját, a SEVEN tanulmányautót. A kategóriáján belül új távlatokat feltérképező elektromos szabadidő-tanulmány a Los Angeles-i konferenciaközpontban, a Hyundai Motor standján lesz megtekinthető november 19-28. között. A SEVEN mellett olyan kategóriaelső termékek is kiállításra kerülnek itt, mint az IONIQ 5 vagy az XCIENT Fuel Cell.

Bővebben

Hatalmasat csattant az Audi Makaóban!

Makaó, mint általában, most sem kíméletes a versenyzőkkel. A kínai Ya Qi Zhang bukott jókorát egy Audi R8 LMS GT3-assal.

Bővebben

Trükkök villanyautósoknak a téli „hatótávpara” ellen

Javában zajlik az átállás a helyi kibocsátástól mentes elektromos közlekedésre. A szinte hangtalan hajtásláncnak köszönhetően nyugodt vezetést és fokozott komfortérzetet ígérő villanyautók (EV-k) itt vannak, és velünk is maradnak. Kihívást jelent ugyanakkor, hogy a legtöbb EV-akkumulátor hasonló hőmérsékleteken működik a legjobban, mint mi, emberek. Azaz extrém hidegben vagy extrém melegben hozzánk hasonlóan nem a legjobb teljesítményt nyújtják.

Bővebben

Sajtó: Az Audi csak jövőre dönt az F1 projektről? - F1Hírek

Nemzetközi hírek szerint az Audi felügyelőbizottságának szerdai ülésén is szóba került a Forma–1-es szereplés. A Reuters úgy értesült, hogy csak 2022-ben hozzák meg a végső döntésüket. Az elmúlt napokban, hetekben központi témává vált az Audi és a Porsche Forma–1-es szerepvállalása, miután mindkét gyártó képviselői részt vettek a 2026-os motorszabályokkal kapcsolatos egyeztetéseken. Egyes hírek szerint állítólag […]

Bővebben
2021-11-29 19:41:49