Figyelemre méltó eredményeket ért el a Mercedes a karbonsemlegesség felé vezető úton

A brackley-i alakulat a Forma-1-es triplahétvégén élő kísérletet végzett, amely során a Belgium-Hollandia-Olaszország útvonalon tizenhat teherkamionját hidrogénezett növényi olajjal tankolta meg a bioüzemanyagokra való teljes átállás jegyében.

Motosport.com
  • 2022.09.25. 16:00

Kapcsolódó hírek

A fenntartható üzemanyag a következő lépés a karbonsemlegesség felé

Az egyszer használatos műanyagok száműzése, valamint az utazási és a szállítási logisztika újragondolása után az újabb lépés a 2030-as karbonsemlegesség felé vezető úton a fenntartható üzemanyag lesz.

Bővebben

Silverstone: Figyelemre méltó első sor - Versenyzői nyilatkozatok

A Pramac-Ducati ásza, Johann Zarco a kvalifikáción a második és harmadik helyre utasította vissza márkatársát, Jack Millert és az Aprilia gyári pilótáját, Maverick Viñalest, míg Aleix Espargaró sérülése lennére is a második sorból kezdi meg a holnapi futamot.

Bővebben

Az sem kizárt, hogy a Honda már 2026-ban visszatér a Forma-1-be - F1VILÁG.HU

Hiába vonult ki 2021 végén a Forma-1-ből a Honda, a japán gyártó nem zárkózik el a visszatérés elől – erre akár már 2026-ban sor kerülhet, sok múlik azonban azon, a száguldó cirkusznak sikerül-e folytatnia útját a karbonsemlegesség felé.F1VILÁG.HU - Hírek

Bővebben

Cserélhető kazettás akkumulátort fejleszt a Toyota

A Toyota az egyik alapító tagja a Commercial Japan Partnership Technologies Corporation (CJPT) elnevezésű közös vállalatnak, amely partnervállalatainak a karbonsemlegesség, az autonóm járművek, a konnektivitás és a mobilitási szolgáltatások (köztük például az autómegosztó szolgáltatások) területén folyó fejlesztésit hangolja össze. A Toyota leányvállalat Hinot és Daihatsut, valamint a Suzukit és az Isuzut is tulajdonosai között tudó CJPT bejelentette, hogy a Yamato Transporttal közösen megkezdi a cserélhető és újratölthető kazettás akkumulátorok szabványosításának és kereskedelmi forgalomba hozatalának tanulmányozását, amely területen a Toyota előrehaladott kutatásokkal bír.

Bővebben

Hivatalos: Négy hónap után visszatér Marc Márquez - P1race.hu

Marc Márquez május óta nem versenyzett. A visszatérés felé vezető úton már majdnem-versenykörülmények között, a misanói teszten motorozhat.

Bővebben

Márquez: Győztes motort akarok, és ez a Hondán múlik - P1race.hu

Dolgozik a visszatérésen Marc Márquez, a fizikuma ezt egyre inkább lehetővé teszi. A dolog másik fele viszont egy Márquezhez méltó motor.

Bővebben

Hamilton: Miért biztosítunk helyet az ilyeneknek?

A héten Nelson Piquet és Bernie Ecclestone felszólalása is nagy port kavart. Hamilton úgy gondolja, hogy néhány „idősebb hang” már nem méltó arra, hogy képviselje azt az irányt, ami felé az F1 tart.

Bővebben

Verstappen apja úton Zandvoortba

Max Verstappen édesapja úton van Zandvoortba, hogy végignézze, ahogy fia a pole pozícióból rajtolhat a hazai Holland Nagydíjukon.

Bővebben

Az F1 jó úton halad afelé, hogy 2026-tól 100%-ban fenntartható üzemanyaggal működjön

A Forma-1 jó úton halad afelé, hogy 2026-ra 100%-ban fenntartható üzemanyagot használjon. A sportág tervei ambiciózusak, de a szervezet hisz a forradalmi üzemanyag gyors fejlesztésében.

Bővebben

Vörös szőnyegen a címvédés felé - Padlógáz

Végét ért a nyári szünet a Forma-1-ben ezzel pedig megkezdődik a szezon második fele a hagyományoknak megfelelően Spa-Francorchamps-ban. A tavalyi szezonhoz képest azonban idény hátralevő részében sok izgalomra már nem igazán lehet számítani Max Verstappen 80 pontos pontelőnye miatt. A Ferrari bukdácsolásai miatt már azt a kérdést kell megfogalmaznunk, hogy a Mercedes mellett milyen körülmények

Bővebben
2022-12-09 23:08:36