Motosport.com / Az Alpine felfedte, mi állt a két versenyzőjük közötti nagy eltérés hátterében

Az Alpine felfedte, mi állt a két versenyzőjük közötti nagy eltérés hátterében

Az Alpine Forma–1-es istállója elmondta, hogy a Fernando Alonso és Esteban Ocon között meglévő, feltűnően nagy tempókülönbség az Orosz Nagydíjon a beállítások eltolódása miatt volt, amit nem vettek észre időben.

Motosport.com
  • 2021.10.17. 09:45

Kapcsolódó hírek

Masi: A Red Bullal való alkudozás teljesen normális volt

Érdekes rádióbeszélgetésnek lehettünk fültanúi a Szaúd-arábiai Nagydíj vasárnapi futamán. A diskurzus az F1 versenyigazgatója és a Red Bull garázsa között zajlott, amelynél a két fél abban egyezkedett, hogy milyen felállásban indítják majd újra a mezőnyt és ezáltal hova kerül vissza Max Verstappen. A számunkra szokatlan beszélgetés Masi szerint mindennnapos az F1-ben. “Versenyigazgatói pozíciómból kifolyólag nem […]

Bővebben

Villeneuve: a dzsiddai F1-es párharc „amatőr gokartozásnak” tűnt

A korábbi Forma–1-es világbajnok, Jacques Villeneuve úgy írta le a Max Verstappen és Lewis Hamilton között lezajlott csatát a Szaúd-arábiai Nagydíjon, mint ami két amatőr gokartozására hasonlított.

Bővebben

Mazepin: Hálát adok az égnek, hogy ebben a korszakban versenyezhetek

Nyikita Mazepin hálás azért, hogy ilyen magas biztonsági intézkedések mellett versenyezhet a Forma-1-ben, ugyanis nem biztos benne, hogy ugyanilyen sértetlenül megúszta volna a hatalmas ütközését, ha néhány évtizeddel korábban állt volna rajthoz.

Bővebben

Egykori F1-es: Az FIA nem mer belenyúlni a bajnoki harcba

Timo Glock szerint az FIA láthatóan nem mer belenyúlni a kiélezett bajnoki küzdelembe, ezért próbálják úgy kiosztani a büntetéseket, hogy egyik fél se kerüljön nagy hátrányba.

Bővebben

Verstappen: Brazíliában ez még belefért, de most hirtelen megbüntettek ezért - F1Hírek

Max Verstappen, a Red Bull pilótája nem érti, hogy miért kapott büntetést Szaúd-Arábiában szabálytalan védekezéséért. Egy héttel ezelőtt ezért még felmentették a versenybírák. A brazil futamon Hamilton és Verstappen nagy csatát vívtak. A holland keményen védekezett. A négyes kanyarban egymás mellett voltak, de leszaladtak a pályáról. Az esetet azonban még Verstappen belső kamerás felvételének megtekintése […]

Bővebben

Padlólemez-sérülés nehezítette Ocon dolgát a dobogós harcban

Több incidens vezetett Esteban Ocon padlólemez-sérüléséhez két körrel a Szaúd-Arábiai Nagydíj leintése előtt. Szerinte ezen múlt a dobogó.

Bővebben

Schumacher: Túl motivált voltam

Lelkesítette a német újoncot, hogy a várakozásokkal ellentétben tartani tudta a tempót a Williamsekkel az F1-es Szaúd-arábiai Nagydíj elején – nagy csattanás és autótörés lett az eredménye.

Bővebben

Piastri ott lesz a fiatal pilóták tesztjén az Alpine-nal

A fiatal pilóták tesztjén megkapja a lehetőséget a bizonyítása Oscar Piastri, aki az Alpine tartalékversenyzőjeként folytatja a következő évben. Az ausztrál mellett az Alfa Romeo kínai pilótája is kigurul a pályára, de a Haas kötelékében Robert Swarcman is autóba ül majd.

Bővebben

Hamilton: Egyikünkre nem vonatkoznak a szabályok

Éles csata bontakozott ki Lewis Hamilton és Max Verstappen között a Szaúd-arábiai Nagydíj futamán. A két versenyző többször is egymásnak ment, pályán kívülre is terelték egymást. Végül a brit pilóta tudott győzedelmeskedni, de nem tartotta tiszta versenyzésnek a Red Bull által bemutatott manővereket. “Nem hiszem, hogy változtattam volna a vezetési stílusomon. Idén rengeteg esetben láttuk, […]

Bővebben

F1-Archív: Räikkönen F1-es szerződést kap

Räikkönen megérkezik a Formula-1-be, Frank Williams hosszú időre elkötelezi magát a királykategória mellett, Ecclestone pedig kritizálja Schumachert a visszatérése miatt. Ezek voltak december 7-e történései az elmúlt két évtizedben.

Bővebben
2021-12-07 15:17:10