Kapcsolódó hírek

Az FIA kedden jóváhagyta a padlólemezre vonatkozó 2023-as szabályozást - F1Hírek

Az FIA kedden jóváhagyta a Forma-1 2023-as padlólemezek kialakítására vonatkozó szabály-módosításokat. Ennek célja az, hogy megszüntesse az autók delfinezését. Az F1 történetében 2022-ben új korszak kezdődött. A szabályváltozásokkal visszatért a szériába a ground effect aerodinamikai kialakítás. Ezzel együtt azonban megjelent a pattogás jelensége is. Az autók pattogása több csapatnál is gondot okozott. Leginkább a Mercedes […]

Bővebben

A Mercedes már nem túlélésre játszik, a jobbak közé került pattogás terén

Ránézésre nem sokat változott a W13, de a barcelonai és silverstone-i fejlesztéseknek hála egészen más autó lett. A szezon elejének szenvedése már a múlté, pattogás szempontjából pedig a legrosszabbak közül a legjobb helyzetben levők közelébe kerültek – mondta Andrew Shovlin.

Bővebben

Az FIA már hajlana arra, hogy szabályt változtasson a pattogás miatt?

Leginkább a Mercedes, azon belül is Lewis Hamilton panaszkodik a leglátványosabban a pattogás egészségügyi veszélyeire. A hírek szerint az FIA szabályt módosítana, a csapatok azonban ellenállnak.

Bővebben

Mercedes: A pattogás nem tűnt el, a többi pályán még gondot okozhat

Bár a Spanyol Nagydíjon a Mercedes teljesítménye biztató volt, a csapatnál nincsenek illúziók, hogy minden problémát megoldottak. A delfinezés például csak egy időre tűnhetett el.

Bővebben

Norris: Visszatért a pattogás, de ez jó jel

Lando Norris úgy véli, hogy a Francia Nagydíjon a pattogás visszatérése jó jele lehet annak, hogy a McLaren a legújabb fejlesztési csomagjával javított az autón.

Bővebben

Rosberg: A pattogás témája nagyrészt politika

Nico Rosberg úgy véli, hogy a hátrányban levő csapatok inkább felnagyították, a remeklők pedig elhallgatták a pattogás okozta egészségügyi kockázatokat és problémákat. Itt is a politika dominál.

Bővebben

Hamilton: Egyre többet fáj a fejem a pattogás miatt

Lewis Hamilton a Kanadai Nagydíj sajtótájékoztatóján elmondta, hogy egyre gyakrabban szenved fejfájás miatt, amit az új szabályok által generált pattogás

Bővebben

Az FIA beadta a derekát, így csökkenteni akarja a pattogás mértékét

Az FIA beadta a derekát és a biztonságra hivatkozva ismertette, hogy visszaszorítaná a pattogás mértékét. Bakuban George Russell és Lewis Hamilton

Bővebben

Hamiltonnak „fájt” a pattogás, Russell szerint ez nem mehet így tovább - F1Hírek

Lewis Hamilton azt mondta, hogy voltak fájdalmai a W13-as pattogása miatt. A pénteki edzések után voltak fájdalmai. George Russell szerint megoldást kell találniuk az autó pattogására. A brit szerint ez nem mehet így tovább. A Mercedes bízott abban, hogy a Monacóban elszenvedett pattogás Bakuban nem ismétlődik meg. A pénteki edzésen mégis pattogott az autó. a […]

Bővebben

Hogyan nehezítette meg egy vihar, hogy a Mercedes felismerje, gond van az autójával

A Mercedes csapata csak az előszezoni tesztek során szembesült azzal igazán, hogy mennyire komoly gondot jelent számukra az új masinájuk delfinezése, mivel korábban a Eunice elnevezésű vihar nagyban befolyásolta a W13-as bejáratását Silverstone-ban.

Bővebben
2022-09-25 15:46:54